Nap Háza & Hold Udvara

Sclerosis multiplex klub

Miért is láttuk fontosnak az SM betegek és családtagjaik részére a Carpe diem SM klub létrehozását?

  • Hogy megmutassuk, hogyan lehet boldog életet élni ezzel a betegséggel.
  • Mert fontosnak tartjuk az SM betegekkel és családtagjaikkal a közös rendezvényeinken való részvételt, együtt gondolkodást.
  • Mert hisszük, és a visszajelzések is ezt igazolják, hogy az együtt töltött kulturális, rekreációs tevékenységek segítséget nyújtanak a testi és lelki megújulás folyamatában, pozitív életszemlélethez.
  • Mert előadók, szakértők meghívásával felvilágosítást nyújthatunk a bennünket érintő és érdeklő témákban.
  • Mert igyekszünk a legfrissebb tudományos kutatások és információk eredményeit tagjainkkal megismertetni.
  • Mert készek vagyunk arra, hogy fejlesszük tagjaink képességeit és készségeit, felkészítsük őket az önálló feladatvállalásra, önmegvalósításra, önképzésre.
  • Mert az Adonyi és Dunaújvárosi kistérségekben nem működött szervezett keretek között az SM betegek érdekeit, javát szolgáló csoport.

Megalakulásunk után, 2003-ban felvettük a kapcsolatot a Magyar SM Társasággal, majd 2006-ban megkerestük a kapcsolódási pontot a Magyar Sclerosis Multiplex betegekért Alapítvánnyal.

A tagjaink közé bárkit szívesen látunk.

A Carpe diem Alapítvány az SM klub tagjai felé is közvetíti azt az életszemléletet, mely segíti az embereket a minden napokban megtalálni a jót, az öröm teli pillanatot. Ezért lett a Carpe diem SM klub mottója: „Hittel, reménnyel, akarattal és pozitív gondolkodással kell az SM-el együtt élni!” Találkozásaink alkalmával a búcsúzásnál szívesen használjuk egymás biztatására: „Amíg nem találkozunk, kívánunk neked shub mentes napokat!

Klub működését a Carpe diem Alapítvány programok szervezésével, jelentős anyagi támogatással, kuratóriumi tagjainak aktív jelenlétével segíti, önkéntesek személyes segítségnyújtása pedig megkönnyíti a tagok jelenlétét.

A Klub vagyona a tagok és pártoló tagok által megállapított és befizetett éves tagdíjból tevődik össze. Ezen kívül bárki segítségét szívesen fogadjuk, aki eredményesebbé teheti a szervezet működését.

Nagy örömet jelentene, ha havonta 1-2 alkalommal háztól házig szállítaná valaki betegtársainkat, akik mozgásukban nehezítettek, kerekesszékben közlekednek. Várjuk a segíteni tudó embertársaink jelentkezését!

Várjuk segítségét, annak akinek van erre módja.
Segíts ki a négyfal közül… Köszönet érte.


Klubunkhoz csatlakozhat és szeretettel várunk minden érdeklődőt, érintett beteget, családtagjait, önkénteseket is az alábbi elérhetőségek valamelyikén:

Csikai Zsuzsanna Dóka Marianna
tel: 36-30-4745502 tel/fax: 36-30-3000-992
Levelezési cím: 2458. Kulcs Arany J. út 125.
e-mal cím: alapitvany.boldog@gmail.com