Nap Háza & Hold Udvara

Egy letisztult világ

Reméljük, hamarosan köszönthetjük Önt és kedves családját, barátait a Mezőföldön, az Adonyi kistérségben, a Duna partján fekvő festői Kulcs községben, ott is a kulcsi székhelyű Carpe diem Rekreációs és Általános Képzési Alapítvány megvalósult Nap Háza – Hold Udvara Rekreációs Agroturisztikai Központban.

A Ház a Mezőföld térségében hiánypótló, részben akadálymentesített, négy évszakos szálláshely és népi mesterségeket bemutató 288 m2 alapterületű agroturisztikai központ Kulcson, a buszvégállomás mellett, a Rákóczi F.u.151. szám alatt, 2401 m2 összközműves belterületi létesítmény, zárt parkolóval. Az épületben wifi üzemel. A kertben szabadtéri sütő- és főzőhely, szilárd burkolatú szín-tér, Carpe diem udvar és színpad.

A tegnapi nap elmúlt, a holnapi nap még nem született meg. A mai napból kell a legjobbat kihozni!

2013-ban pályázati forrásból épült meg a Ház, a Nap Háza Rekreációs Agroturisztikai Központ. Hagyománnyá nemesedett rendezvényeink nyitottak és mindenki által elérhetők. Az épület szerkezetéből adódóan szabadtéri rendezvényeink ismertek. Ilyen pl. a „Csirip koncert – csak vidáman” – tavaszt köszöntő, élet igenlő – családi rendezvény, vagy a Szent Iván napján tartott grill piknik, vidám műsorral, zenével. Nem hagyhatom említés nélkül a szeptemberi „Közelebb hozzuk a világot” – gondolná, hogy három nagykövet is megtisztelte egész napos rendezvényünket jelenlétével, szereplésével az elmúlt 3 évben? (Ecuador, Venezuela, Kuba) A „Közös a tüzünk, közös az asztalunk” december első péntekén tartott ételosztás (80-100 fő), karácsonyra hangoló zene, forralt bor, tea és a tűz melletti beszélgetés egy kis kikapcsolódásra, kapcsolatépítésre, s a kapcsolatok gondozására ad lehetőséget.  Ünnepi a hangulat, mikor rendezvény van a Házban – minden a vidámságra, a jókedvre és a baráti hangulatra épül.

A Ház földszintjén:
Népi mesterségek műhelyei
Előadóterem max.30 fő részére /projektor,TV,dvd,,stb…/
Kávázó/ teázó

A galérián:
Tea/melegítőkonyha vendégeknek max: 10- 15fő igény szerint .
Szobák : 2db 2ágyas, 2db 3 ágyas , pót ágyazhatók, akadálymentes,fürdőszobás, wifi, Tv

Jöjjenek el hozzánk! Tapasztalják meg az ízeket, illatokat és a környezet lélekmelengető hatását! A Házat körülvevő udvaron akadálymentes szabadtéri színpad is rendelkezésre áll, alkalmas színvonalas szabadtéri rendezvények tartására, még az esti órákban is. A Nyári-házban főzési és étkezési lehetőségünk van, a grill-udvar bográcsozásra és sütésre egyaránt alkalmas. Az emeltágyások és a fűszerspirál fogyasztásra kínálja terméseit. A gyermekekről sem feledkeztünk meg, – van „Duna-parti kalózok ügyességi udvara” – homokozó, van szabadtéri gyermekszínpad, s az ingatlan területe focizásra, tollaslabdázásra, asztaliteniszre, sátorozásra is alkalmas.

A Nap-házában az alsó szinten található műhelyek adnak lehetőséget a kreatív és népi kismesterségek képzésére, rekreációs foglalkozások, előadások tartására a gyermekeknek, felnőtteknek és sorstársainknak egyaránt. (+stroke, sclerosis multiplex, agyi katasztrófából gyógyulók, autisták, idősek, mozgásukban korlátozott és hátrányokkal küzdők)

A földszinti terek alkalmasak családi, baráti rendezvényekre. Tréningek, meditációs kurzusok, képzések is sokszor kaptak már helyet a Ház falai között. Az emeleten 10+5 fő részére van lehetőség fürdőszobás szobákban pihenni. A szoba bérlésével a vendégek részére az emeleten van lehetőség felszerelt konyha használatára. Az ingatlanon ingyenes a parkolás és az egész területen a wifi használata. Az akadálymentes közlekedés majdnem tökéletes, folyamatosan fejlesztjük …! A nordic walking gyaloglók klubja szívesen bemutatja a séta az élhetőbb életért technikát. Csatlakozzon hozzájuk, a botokat mi ingyen kölcsönözzük! Sétáljon az egészségéért!

Most, hogy megismert bennünket, kérem Önt és családját, barátait, – ha van lehetőségük – támogassák az alapítvány munkáját! Legyen büszke arra, hogy olyan szabadidő eltöltésre alkalmas hely van a térségben, Kulcson, ami azért is nagyon jó, mert Ön támogatja, mert részt vesz a programjain és látja, hogy támogatása jó ügyet szolgál. Az igazi segítség önzetlen, feltételektől mentes, egyszerűen csak az ember lelkéből fakad, mert jó annak, aki kapja, és annak is, aki adja.

Amennyiben Ön is úgy gondolja, támogassa adója 1 %-val a Carpe diem Rekreációs és Általános Képzési Alapítványt! Adószáma: 18492501-1-07

Segíthet önkéntes munkájával, vegyen részt rendezvényeinken, legyen jelen az alapítvány életében! Jól dönt, ha bizalmat szavaz céljainknak. Köszönjük!

Jó egészséget, vidámságot és sok boldog napot kívánva, tisztelettel:

Dóka Marianna – a Carpe diem Alapítvány elnöke

Kulcs község a Duna jobb oldalán, Rácalmás és Adony között található, Dunaújvárostól 15 km-re északra. Közúton a 6. számú főúton és az M6 autópálya 62. kilométerénél lévő Rácalmás lehajtójától, vasúton a Pusztaszabolcs–Dunaújváros–Paks vonalon, vízen a dunai hajóállomás felől közelíthető meg.
A különleges mikroklímával rendelkező, kiváló levegőjű településen kb. 2800 állandó lakos él. A Duna-parti üdülőterület nyáron benépesül, ekkor a lakosság létszáma megduplázódik.