Ma már ismerősen hangzik sok embernek ez az idegen szó – a mi számunkra: „Séta egy élhetőbb életért.”
Emlékszem a kezdetekre, amikor néhány bátor nő úgy gondolta, tesz az egészsége érdekében “pár lépést”. Ehhez az elhatározáshoz a Carpe diem Alapítvány, mint alapító nyújtott segítséget.
Jelszavunk, mely évek óta nem változott: biztosítsunk mozgási lehetőséget az egészséges és a betegségben szenvedő embereknek, akik tenni akarnak – és még tudnak valamit Önmagukért. Az eltelt időszakban többen csatlakoztak csapatunkhoz, létszámunk 20fő felett van. Legnagyobb örömünk, hogy nem csak kulcsi társaink vannak, megtisztelnek bennünket Rácalmásról és Adonyból is. Ami igazán példaértékű, hogy három házaspár van a csapatunkban.

Szeptember 26.-án összejöttünk, pihentettük botjainkat, mint előző évben is, egy közösen eltöltött délutánra. Már ismerősként mozogtunk a Nap háza – hold udvara területén, a tökéletes helyszín is nagymértékben hozzájárult a vidám délután sikeréhez.

Természetesen a közös piknikről nem maradhatott el a hús- és szalonnasütés, a finom házi sütemények és a kulcsi gazdák bora, pálinkája, mellyel megalapoztuk a délutáni hangulatot.
Nagyon jó, közösséggé formálódott a csapat, amit mi sem bizonyít jobban, mint hogy törődnek, odafigyelnek egymásra, keresik egymás társaságát a tagok. Mondhatjuk, hogy a klubélet, testnek és léleknek egyaránt gyógyír.

A Carpe diem alapítvány elérte a célját a Nordic walking klub létrehozásával, esélyt adva azoknak, akik ezt a fajta mozgást szívesen végzik. Mint a klub vezetője köszönöm a tagok szorgalmát és az alapítvány jelenlétét, segítségét, amikor szükségünk van rá.

Györki Ferencné Anci

Nordic walking klub
Carpe diem Alapítvány