2019. június 7. A világ egyik legismertebb útikönyve, a Lonely Planet Erdélyt választotta a világ legszebb régiójává. Az értékelést egy szakértői csoport állította össze, de természetesen az utazók véleményét is figyelembe vették. Erdély festői környezete nemcsak Bajorországot vagy Nyugat-Izlandot, hanem még Hawaiit is maga mögé utasította.

Folytatván az alapítványi kirándulásainkat – Erdélybe látogattunk azzal a céllal, hogy tanuljunk, tapasztalatokat gyűjtsünk és azért, hogy ápoljuk, erősítsük belső és külső baráti kapcsolatainkat.
Nagy öröm volt számomra, hogy ismét együtt tölthettünk néhány napot, az alapítványi tagok körében.

A három napos kirándulás résztvevői a következők voltak: Tomka Attila, Kis Andrea, Kovács Zsuzsanna, Balla Tibor, Czere József, Györki Ferencné Anci, Németh Adél, Györki Ferenc, Dóka Marianna.

Aktív pihenést, ismeretek szerzését, az építészeti, természeti környezet és a gasztronómia megismerését terveztük, Gyergyószentmiklóson és környékén. Idegenvezetőink Benedek András és Demeter László, valamint családjuk volt.

Szép napra ébredtünk, így nekivágtunk Erdély gyöngyszemeinek felfedezésére. Először a Gyilkos- tó felé vettük az irányt, majd a Békás-szoros következett. Ámulatba ejtette kis csapatunkat a látvány, amiben részünk volt. Szováta, Parajd látnivalóit élveztük utunk első napján. Gyergyószentmiklósra érkezvén “leszakadt az ég”. Este nagyon finom csorba levessel zártuk a napot. Szállásunk Gyergyószentmiklóstól néhány km-re az Anda panzió volt. Érdemes körülnézni, megtekinteni a látnivalókat a www.andapanzio.ro cím alatt.

A fentebb már említett, csodálatos környezetben fekvő Anda panzió, ahol a kiránduló csapatunk megszállt.

Este “csapatépítő tréninget” szerveztünk.
Egy nagyon kedves erdélyi család vendégei voltunk, a hegyoldalon lévő nyaralójukban. Csodálatos emberekkel nagyon jó hangulatban töltöttük az estét, ahol egy barátságos összejövetel élményével, egy ízletes vacsora elfogyasztásával zártuk a napot.

2019. 06. 08-án megérkeztünk Csíkszeredára. A zarándoklat és a búcsú részese lenni különleges és egyben felejthetetlen élmény volt.

A Dunaújvárosi Hírlap a Duol oldalán megemlékezett alapítványunk Erdélyben tett három napos kirándulásáról. Két fotójukat itt mi is bemutatjuk, ezzel zárva emlékképeink sorát.

“Bármilyen hosszú is egy természetfilm, bármilyen szép is egy kép, bármilyen csodás is egy-egy leírás, nem hihetjük azt, hogy ez pótolja a személyes élményt. Márpedig ezek a helyek bárki számára könnyen elérhetők, felkeresésük, felfedezésük – kinek-kinek a maga számára – jószerivel csak elhatározás kérdése.”
Rockenbauer Pál