2018. szeptember 29. “Közelebb hozzuk a világot” – az Alapítvány éves programjának nagyszabású rendezvénye. Az őszi évszakhoz kapcsolódó esemény, a Szüreti felvonulás, Szüreti bál hangulatára épül. Újabb lehetőség, hogy találkozzunk!

Helyszín: Kulcs település – az Alapítvány Háza

EGY ÍZEKBEN, ZENÉBEN, TÁNCBAN GAZDAG NAPRA hívtuk vendégeinket, ezzel a mottóval:
Tudod, hogy egy jó nap ígérkezik szeptember 29-én Kulcson? Legyen ez a nap a közös tánc, ének, vigadalom napja! Minden adott ahhoz, hogy vidám, jó hangulatú emberi találkozások színhelye legyen ismét Kulcs település. Dolgod csak annyi, gyere el, egyél, igyál, élvezd a programokat és táncolj, táncolj, amíg a cipellőd bírja.

Adj időt magadnak! Várunk! Téged, a családodat és a Cimbiket! Az előkészületek megkezdődtek.

Megérkeztek a vendégeink. Szeretettel köszöntöttük
Kulcs község polgármesterét – Jobb Gyulát

A rendezvényre meghívott vendégek felállították sátraikat, a Gastro Nemzetiségi Ízorgia bemutatója megkezdődött.

A Székely nemzetiségi csoport kiállító pavilonja üdvözli a látogatókat.

És megkezdődik a nemzetiségi kulturális kavalkád – görögök, rácok, székelyek, szerbek tánc bemutatója. Az Adonyi Rozmaring tánc-csoport, Ködmön citera zenekar, Cserregő ének együttes Szabadegyházáról, Ercsiből Rozica együttes, fellép egy görög tánc-csoport és a Roll Dance Budapest Kerekesszékes Kombi Táncegyüttes. Következnek a fotók a fergeteges, vidám összejövetelről.

Tánc mindenkinek!

A vidám forgatag, a táncosok műsora mindenkinek elnyerte tetszését.

Az esti szürkületben a Roll Dance Budapest Kerekesszékes Kombi Táncegyüttes előadását láthattuk.

A meghirdetett pályázat – a madárijesztő készítése kapcsán – megtalálta győztesét. A nyertes “pályamunkák” az alábbi képen láthatók.

Madárijesztő pályázatra 4 Madárijesztő került bemutatásra. A Kulcsi Százholdas Pagony Óvoda és Bölcsőde nagyon aktív volt. A MICIMACKÓ, a NYUSZI és a FÜLES csoport készített egyet-egyet, valamint egy kisiskolás lányokból álló – A 3 MINI GRÁCIA csapat a negyediket. Ők lettek egyébként a közönség által megszavazott különdíj nyertesei.

A Ház születésnapjának 5. évfordulóját eme rendezvényen ünnepeltük. Óriási diós-tortával és pezsgő-bontással. A rendezvény méltó megünneplése volt a Nap Háza & Hold Udvara épület-átadás 5. évfordulójának. Az évforduló az idei év július 25-én volt.

Szép volt értékes volt, mindenki tele volt szeretettel, hittel és önzetlen egymásra figyeléssel. Nekem biztosan lesz mire emlékeznem, amikor kötögetek a hintaszékben.
És neked ?