SZÉPÜL AZ UDVARUNK

FÁSÍTÁS ÖSSZEFOGÁSSAL

120 db császárfa került elültetésre a kulcsi Nap Háza & Hold Udvara Rekreációs központ udvarára. A társadalmi szerepvállalás nem mindennapi példája történt március 31-én.

A projekt úgy indult, hogy egy magánszemély felajánlotta a fákat az udvar szépítésére a terület természetes árnyékolásának növelésére. Az első kérésre segítő támogatást kaptunk a Rudas Közgazdasági Szakképzési Centrum sport osztályos tanulóitól, akik az osztályfőnökük kíséretében vállalták a pénteki segítségnyújtást Kulcson . A “kis kertészek” járatos busszal jöttek a munkaterületre, mire a fiatalok elkezdték a fák és a karók kihelyezését addigra a DUNA VIA Kft. dolgozója előkészítette gödröket. A közös munka elvégzésében most is az Carpe diem Alapítvány segítségére volt Kaiserné Gödöny Erzsébet a helyi vöröskereszt klub vezetője és Radnó Józsefné titkár.
Különösen jó érzés számomra, hogy a segítség a kulcsi határon túlról is érkezett, mondta Dóka Marianna az alapítvány vezetője.

 

Köszönjük a segítséget

A császárfa igazán királyi szépség, és ez nem csupán egyedi külalakja miatt igaz rá, hanem azért is, mert nevét II. Vilmos holland király feleségéről Anna Pavlovna Romanováról kapta. A császárfa az egyik legsokoldalúbb és legtöbb kedvező tulajdonsággal rendelkező díszfa, előnyei között megtalálható a gyors növekedés, az alacsony gondozási igény, a talajtípusok iránti tolerancia, de persze elsősorban hatalmas levelei, és rendkívül mutatós virágai miatt szeretnek bele a hobbikertészek!