A decemberi rendezvényhez – karácsonyi előkészületi hangulatot idézve – díszített mézes süteményeket készítettek a Pentele XXI. Alapítványi Iskola meghívott diákjai. A cukrászmesterség egy kis apró részletébe kaptak betekintést és gyakorlati ismeretet a diákok, Kovács Zsuzsa tanárnő – az Alapítvány kuratóriumi tagjának útmutatása alapján, a mézeskalács készítés technikáját igyekeztek elsajátítani. A süteményekből került az aznapi rendezvények asztalára is. Az iskola és a Carpe diem Alapítvány együttműködése kapcsán lehetőség nyílik további személyes találkozókra.

  1. dec. 1.

A „Közös a tüzünk, közös az asztalunk” programunk keretében került sor az önkéntesek segítő munkájának megköszönésére, két kiemelt személy esetében a Boldog Díj odaítélésére, ill. átadására. A díjat ez évben (Bubu Timár Éva manó figurája napraforgó tálban ülve) Illéssyné Dorn Henriette és Bostyai Gyula kapta.

A programunk harmadik részeként az Alapítvány udvarán közösen meggyújtottuk a tüzet, melyhez egy kis köteg rőzsét mindenki hozott, és közös asztalunkon 100 fő részére meleg étel, bor, pálinka került, s aki hozott magával süteményt, azt is a közös asztalunkra tettük. A szabadban elfogyasztott esti vacsora: húsos káposzta tarhonyával.